Topvrouw van het jaar 2016

Topvrouw van het Jaar 2016

Doel: bedenk een concept waardoor de deelnemers niet de hele avond naast dezelfde persoon zitten. En er meer dynamiek en mogelijkheden om te netwerken ontstaan.

Bestaande opzet
De jaarlijkse verkiezing van Topvrouw van het jaar heeft als doel een platform te creëren waarop vrouwelijke directieleden van Nederlandse bedrijven en organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en zo een functie als rolmodel vervullen. Netwerken is een cruciaal onderdeel van het event. Vaste programmaonderdelen gedurende het zittend diner zijn twee verkiezingen en een spreker.

Concept
In nauwe samenwerking met cateraar ‘De Borrelfabriek’, hebben wij gekozen voor een inrichting met zowel hoge als lage tafels. De tafels waren voor zes personen. De kleinere afstand tussen de gasten zorgde ervoor dat zij elkaar beter konden verstaan. En met de hele tafel konden praten. In tegenstelling tot de 8-10 persoons tafels waar alleen je linker- en rechter buurman of buurvrouw je gesprek kan volgen. Iedere gast heeft hierdoor meer contacten opgedaan.

Daarnaast was er de ontvangst door de sponsors. Aan statafels heetten zij hun gasten welkom en dronken samen een glas bubbels. Bij aanvang van het diner konden de gasten naast een andere gast plaatsnemen, net als bij de wissels gedurende de avond. Iedere deelnemer zat daardoor naast minimaal drie verschillende gasten. En niet alleen aan de tafel van zijn of haar gastheer of -dame.

“Het nieuwe concept werkte fantastisch, dit is wat wij willen: een geweldige entourage en veel gelegenheid tot netwerken, een topavond!” Truus de Rooij, voorzitter Topvrouw van het Jaar.