Twitter

Twitter: zin en onzin, juni 2009

Sinds 8 mei 2009 gebruik ik Twitter. Door de vele berichten in de media werd ik nieuwsgierig en ben eraan begonnen. Voor minimaal 10 weken, want ik las ergens dat dat de periode is, die je nodig hebt om de volle impact van dit nieuwe fenomeen te ervaren. Op dit moment zit ik op de helft, tijd om eens te bezien wat het gebracht heeft. Dat zijn in hoofdlijnen 5 zaken:

1. INFORMATIE VOORZIENING

Veel informatie over hoe je Twitter moet gebruiken, wat je er allemaal mee kunt, krijg je van Twitter zelf. Erg interessant. Zo is er bijvoorbeeld een tool dat je dagelijks, wekelijks of maandelijks op de hoogte houdt van kernwoorden die jij hebt opgegeven. Zo krijg ik heel gericht informatie over twitterfeeds die het woord ‘dagvoorzitter’ bevatten.

2. LIVE VIA TWITTER EEN CONGRES VOLGEN

Steeds meer Twitteraars brengen verslag uit van hun bevindingen als zij op een congres of event zijn. Dit geeft het gevoel van ‘er bijna bij zijn’. Bovendien volgen er de volgende dag een hele lijst van tweets die links bevatten naar de presentaties. Inspirerend: zo kan ik volgen welke sprekers, dagvoorzitters, locaties, acts wel of niet in goede aarde zijn gevallen.

3. GERICHT VRAGEN STELLEN

Je kunt vragen stellen op Twitter. Ik moet zeggen dat ik daar tot nu toe niet zoveel response op heb gekregen, wellicht dat dit ook nog moet groeien. Het is eigenlijk net als in het echte leven: Twitteraars moeten je mogen voordat ze energie stoppen in het beantwoorden van je vraag.

4. BOVENOP ACTUALITEIT

Nieuwsgierig als ik ben, biedt Twitter een heel directe ‘lifeline’ naar actuele gebeurtenissen. Het drama in Apeldoorn was mijn eerste ervaring met dit fenomeen. Sneller dan alle andere media weet je wat er aan de hand is.

5. SOCIAAL

En tenslotte: het is inderdaad ook gewoon sociaal. Heerlijk als je zelf enorm druk bent en heel vroeg of heel laat nog achter je PC zit, er nog anderen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Maar ook gewoon de humor die onder elkaar ontstaat.

Kortom: het kost geen extra tijd. ik ben gelukkig handig genoeg om vrij snel een berichtje in mijn Blackberry te kloppen op een dood moment. Het kan verslavend werken, dat zeker. Twitter is een  verrijking en ik ben zeker van plan om Twitteraar te blijven. Regelmatig krijg ik  meewarige blikken als ik dat vertel. Maar…zoals een Twitteraar schreef:”Je oma heeft toch ook geen dvd speler staan?”

ENKELE TWITTER WEBSITES:

http://tweetvalue.com/                             hier bleek dat: “Your Twitter profile is worth: $127”

http://www.twittergids.nl/                       met de top Twitteraars van Nederland

www.twitterinfo.nl/                                handige tools voor Twitter