Ticket to love

Ticket to love? Komkommer column, juli 2013

Ik heb als kind brandwonden opgelopen. Een ervaring die ik me niet kan herinneren. Wat wel diepe indruk op mij maakte, is mijn opname in het Brandwonden Ziekenhuis in Beverwijk toen ik een puber was, voor een huid operatie. Op de kinderafdeling lagen vele kids die wél in hun gezicht zichtbare brandwonden hadden, dat is mij bespaard gebleven! Toen besefte ik me dat ik enorm geluk had gehad! En bewonderde ik deze kids enorm omdat die positief in hun leven stonden, ondanks alle ‘blikken’.

Het lot (daar geloof ik in) zorgde dat ik deze week een telefoontje kreeg van een relatie. Zij werkt voor ‘Dokters van de wereld‘ dat o.a. artsen uitzendt naar gebieden waar zij brandwonden patiënten opereren die anders nooit deze hulp zouden krijgen. Op haar vraag of ik mee wilde brainstormen over kansen op een samenwerking tussen congressen en fondsenwerving zei ik meteen ja.

Dit gesprek kwam vol bij mij binnen: maximale impact! Waarom, dacht ik later. Omdat ik emotioneel diep betrokken ben! Een stap verder denkend: waarom zou niet elk congres naast een rationele, ook een emotionele doelstelling moeten hebben? Alleen dan gaan mensen immers over tot actie? Is het dromen of kan onze doelstelling ‘congressen met impact’ nog sterker waar worden gemaakt met het zoeken en benoemen van de ‘emotionele ‘ doelstelling voor het congres?

Dromen realiseren kan!

  1. Deelnemers research: vraag wat er nodig is aan potentiële deelnemers, om ‘geraakt’ te worden. Wat maakt dat zij de motivatie op voelen laaien om zaken anders aan te pakken?
  2. Stel dezelfde vraag aan de sprekers die je belt en zorg dat ze het samen met jou als organisator benoemen: welke emotie gaat haar of zijn optreden losmaken?
  3. Bouw gerichte interactie in tussen de deelnemers zodat zij verhalen kunnen uitwisselen en reflectie mogelijk is. Dat vraagt een grondige voorbereiding met stellingen samen met de dagvoorzitter maar die tijdsinvestering komt er zeker uit!

Het zou prachtig zijn als het lukt om de ratio én de emotie van onze deelnemers te raken! Ik ben om: ga zeker meedenken én me hard maken voor deze doelstelling! En ga helpen meer projecten in het buitenland te realiseren voor hulp aan brandwonden patiënten!

Bij Dokters van de Wereld verkopen ze ‘tickets to love’ voor hun Charity Singlefeest ‘Dr love party’ op 6 juli a.s. Dus wie nog op zoek is naar een date met ‘lost of love’ à la de doktersroman…