Keynote spreker op Jeugd in onderzoek congres, Louis Cauffman

Jeugd in Onderzoek congres

Doel: geef binnen een beperkt budget, een grote hoeveelheid subsessies over jeugd, een plek in ons programma

Het congres Jeugd in Onderzoek zocht naar een manier om een grote hoeveelheid subsessies op een vernieuwende manier aan te bieden, binnen een beperkt budget. Vanuit het werkveld werden sprekers uitgenodigd een bijdrage te leveren aan het programma. Deze ‘call for papers’ leverde waardevolle input op. De congrescommissie heeft deze zoveel mogelijk opgenomen in het programma. In de vorm van een lezing, workshop of andere sessie. Daarnaast waren er  verschillende ‘niche onderwerpen’ waarvoor beperkte interesse bleek.

Meer interactie
Na deelnemersresearch en een analyse van de inhoud, bleek dat er ruimte was voor meer interactie en leren van elkaar. Daarom introduceerden wij de werkvorm netwerktafels, waar een moderator en 7 deelnemers in gesprek gaan met elkaar. De tool Networktables.com werd daarbij ingezet. Zodat iedereen van tevoren al duidelijk wist bij wie hij of zij aan tafel kwam. Na afloop kon via de tool ook verbinding worden gelegd met tafelgenoten.

Geen extra kosten
De tafels stonden in een rustig deel van de foyer. Er was geen aparte zaal voor nodig en geen techniek. Hierdoor konden we 16 tafelsessies faciliteren zonder (extra) kosten. En konden naast lezingen en workshops ook niche onderwerpen in het programma worden opgenomen. Bekijk hier het congresverslag.