Hilary Clinton

Power to the delegate, not the speaker, april 2013

Daarin sprak mij Trend 8: crowdsourced speakers  het meeste aan. De deelnemers bepalen welke sprekers er op het congres mogen presenteren!

Dit kan op verschillende manieren: op het SXSW Conference  werden in het voortraject meerdere personen voorgesteld, deelnemers konden stemmen, wie van deze vakgenoten, panellid werden.In discussies met vakgenoten, kwamen de argumenten naar boven waarom dit niet zou werken:
– je mag blij zijn als een spreker ja zegt, vooral als je budget beperkt is!
– hoe kan een deelnemer vaststellen van een website of het een goede of minder goede spreker is
– een vlotte spreker wint het sneller terwijl een zwaardere inhoudelijke, maar saaiere spreker het dan aflegt; een verlies van kwaliteit.

Toch geloof ik heel sterk in deze ontwikkeling omdat dit geheel in lijn is met de steeds mondigere consument, die zelf bepaalt wat hij ziet, hoort, leert. Ook op congressen!

Een voorbeeld van een app die deze trend ondersteunt is: http://timevote.co/  Dit geeft deelnemers de ‘macht’ om te bepalen of hoeveel tijd een spreker krijgt! Natuurlijk zitten hier risico’s aan maar het geeft het congres een geheel nieuwe dimensie. Waarbij sprekers er alles aan doen om top te presteren! En deelnemers niet langer beleefd een saai, middelmatig verhaal hoeven ‘uit te zitten’!

Conclusie
Deze trend is gestart en zal volgens mij steeds sterker worden. Zeker bij de congressen die al ‘staan’.