In het voorjaar zijn er meerdere beurzen voor eventprofessionals. Event17 blijft onze favoriet omdat het een mix is van sessies, beleving en veel (soms nieuwe) aanbieders. Daarom twee dagen op naar Utrecht, sessies volgen, afspraken voor koffie drinken, stands bezoeken etc etc.

Het gevoel: optimistisch, het gaat lekker, iedereen heeft er weer zin in! Er is budget voor nieuwe ontwikkelingen! Maarrrrr: de vraag ‘wat levert het op’ is na de crisis nog steeds een vraag die gesteld wordt. En terecht! Dus tools zoals #EventCanvas , die daarbij helpen, hebben volgens ons een goede toekomst! Lees hieronder wat ons aan het denken heeft gezet en opviel!

1. Content creation full speed

Bij de stand van Events hadden ze begrepen wat een goudmijn voor content creatie, een event kan zijn! Op volle snelheid werden vakgenoten geïnterviewd, wij ook, lees hier onze beurservaring.

2. Bij Koningin Amalia in de tuin kamperen in 2028!

Eventdesign: van denken naar doen; dat was zeker het motto van deze sessie. In 90 minuten gingen we aan de slag met het ontwerpen van Koningsdag 2018. Onder leiding van Roel en Ruud, werden er verbazingwekkend veel ideeën gegenereerd die uiteindelijk al een heel redelijke draft van een concept opleverde! Waarmee je zeker een overtuigende presentatie kunt houden bij de beleidsmakers die moeten beslissen! Lees hier onze samenvatting van het Event Design boek.

3. Winnaar Publieksprijs: 3D Live Experience – Live Legends

Zij verzorgden het visuele 3D spektakel van Nick en Simon’s concert. Ad de Haan was erg blij met de publieksprijs van de eerste editie van de Het Beste Idee Award. Na bijna 1200 stemmen kwam zijn 3d Live Experience als winnaar naar voren. Hier zijn uitleg.

4. Event17 App: Ziet er leuk uit, maar…

Tijdens Event17 heb ik de event app gedownload, handig toch zo’n app? Het was erg makkelijk te downloaden en overzichtelijk om te gebruiken. Ondanks dat had Event17 er meer uit kunnen halen. Neem bijvoorbeeld de badges waarop een QR code stond waardoor je gegevens makkelijk kunt scannen en geklungel met visitekaartjes kan vermijden. Helaas was het niet mogelijk om direct vanuit de Event17 app te scannen waardoor ik een aparte app moet downloaden en het gemak van ‘even snel’ scannen verdwijnt. Een gemiste kans dus.

Hier lees je alles wat je moet weten over de nieuwste trends in event apps, het optimale gebruik daarvan en tips en tricks voor een succesvol design proces.

5. Een moment van VR verstilling op je congres

Op de stand van Virtual Reality Cinema kreeg ik uitleg dat het ook op locatie mogelijk is om je eigen VR cinema in te richten voor bijvoorbeeld congresdeelnemers. Heerlijk even helemaal in een andere wereld en zo de ‘accu’ opladen en after lunch dip voorkomen!

6. Lasershows op congressen?

De meeste congressen starten ‘keurig’ en ‘rustig’. Laten hun deelnemers even ‘landen’. Maar na het bezoek van de multimedia Experience met een indrukwekkende lasershow en beat, zie ik het zeker voor me om deelnemers echt direct bij de les te krijgen.

7. Echt raken? Spreek minimaal 3 van de 5 zintuigen aan!

Door: Wenda Kielstra, Consumatics
  • De belevingskubus: je deelnemers echt in beweging krijgen? Spreek dan minstens 3 van de 5 zintuigen aan!
  •  VR onderzoek: nu nog winkelconcepten, straks ook om event concepten te testen?
  • Verwachtingen van je gast; manage die zodat de gast de lat niet zelf heel hoog legt.
  • Communicatie vooraf: deze moet kloppen, blaas niet te hoog van de toren, anders is teleurstelling ‘ingebakken’. Zet ook je moderator in: als het ‘succesvol’ moet zijn, zorg dat hij die woorden gebruikt!
  • Gebruik sociale bewijskracht: locaties zet nooit lege zalen op je website!

8. Trends voor events:

Volgens Christian Kromme, futurist is er steeds meer nodig om deelnemers naar je event te trekken in de toekomst. Zet techniek in om het gemakkelijker te maken en de offline beleving te versterken, is zijn boodschap.

  • Geen rijen meer bij de kassa van deze supermarkt, in toekomst ook niet op events
  • Mix virtuele en realtime bezoekers door holoportatie: je deelnemer wordt in real time als een 3D-model op een beurs weergegeven. Hiermee kan je dan videochatten en zelfs de hand schudden, terwijl deze persoon eigenlijk gewoon in de USA zit!
  • Elke event heeft in de toekomst zijn digitale twin event
  • We kennen Siri van onze iPhone, de techniek maakt het binnenkort mogelijk om een personal assistent te hebben, die jou adviseert wat te doen om het meeste uit jouw event deelname te halen!